Bedrijfsbezoeken

Bedrijfsbezoek aan de firma Balanck NV met 6MVT

Naar jaarlijkse gewoonte gaan wij met de derde graad mechanische vormgevingstechnieken op bezoek naar enkele bedrijven in onze regio.

Als eerste was de firma Balanck NV aan de beurt.

Dit bedrijf is een toeleveringsbedrijf voor grote firma’s in West-Vlaanderen.

Op gebied van CNC-draaien en -frezen zijn ze zeer vooruitstrevend. Zij vervaardigen complexe werkstukken voor de machinebouw.

7BIE op bezoek bij Matexpo Kortrijk

Donderdag ging 7BIE op bezoek naar de vakbeurs Matexpo in Kortrijk.

De leerlingen ontdekten er een waaier aan toepassingen van elektrische stuurkasten en motoren.

Van torenkraan tot betonmenger, geen enkele machine gaat in werking zonder de hulp van de elektricien.   

5EM en 5MVT: Kunststofopleiding in PlastIQ Kortrijk

Donderdag 6 mei trokken de leerlingen van 5EM en 5MVT naar PlastIQ in Kortrijk voor een dagopleiding rond kunststoffen.

Eerst konden de leerlingen in het labo thermoharders en elastomeren vermengen in voorgevormde mallen. De leerlingen bedienden daarna enkele splinternieuwe spuitgietmachines en maakten plastiekzakken op een blaasextrusie-machine. Ook het lassen van kunststoffen kregen de leerlingen onder de knie en tenslotte maakten ze de carrosserie van een modelbouw-Porsche op een thermovormer.

Deze praktische lesdag over alle soorten kunststoffen en alle mogelijke bewerkingen zal onze leerlingen nog lang bij blijven.

5AT volgt opleiding onderhoud auto te Educam Lokeren

5AT was donderdag al vroeg op weg voor een opleiding onderhoud auto bij Educam in Lokeren. Van interpreteren van ouderhoudschema's, over orde, netheid en veiligheid op de werkvloer, tot courante onderhoudswerkzaamheden: het was een boeiende en goedgevulde dag.

 

5IW bezoekt DUCO

5IW bezocht het bedrijf DUCO in het kader van hun projecten voor engineering.
Ze kregen een rondleiding in de productie en in de research en development. De bedoeling was inspiratie op te doen. Ze werken nu hun projectvoorstellen uit waarna deze voorgelegd zullen worden aan het bedrijf ter goedkeuring.

7BIE naar MATEXPO

Op 12 september was 7BIE op bezoek in MATEXPO in Kortrijk. De leerlingen ontdekten er een nieuwe wereld van industriële machines.