Campus Engineering Veurne kaapt opnieuw Prijs Focus Aarde weg

Voor het tweede jaar op rij wint onze school de Prijs Focus Aarde die wordt georganiseerd door de Stichting Koningin Paola en de Stichting Dirk Frimout. Jorrit Baert, Abel Devos en Robbe Leroy werkten het vorige schooljaar aan een project dat slechtzienden de kans moet geven om zelfstandig een wandeling langsheen het Veurnse cultuurhistorisch erfgoed te maken. Door middel van trilsignalen en geleid met een aangepaste en verbeterde GPS weet de slechtziende welke weg hij moet volgen, waar hij een straat moet oversteken, waar het zebrapad zich bevindt, enz … De leerlingen maakten ook 3D schaalmodellen om na te gaan welke de juiste verhoudingen zijn om in een later stadium het Veurnse cultuurhistorisch patrimonium tastbaar te maken voor slechtzienden. Na een verdediging voor de jury begin september ontvingen de leerlingen woensdag 6 oktober hun prijs uit handen van Prinses Claire en in aanwezigheid van Koningin Paola en Koning Albert. In samenwerking met de Stad Veurne en ondersteund met een provinciale subsidie voor “Flankerend Onderwijs” moet dit de komende jaren leiden tot een cultuurhistorische wandeling aangepast aan de noden van blinden, doven en rolstoelgebruikers.

Bekijk zeker onderstaand filmpje over het project: 
Hoofdprijs - Focus Aarde 2020-2021

2020-2021

Houtproef

De prijsuitreiking van de Vlaamse houtproef 2021 vond digitaal plaats.

Zowel onze leerlingen van TSO als de leerlingen van BSO scoorden bijzonder goed!

Op bijhorende foto's zie je de laureaten (BSO en TSO) "blinken" met hun persoonlijke prijzen.

Een ferme proficiat, allemaal!!

TSO: Plaats 4 : Depicker Lennert, Plaats 2 : Pollet Tiebe, Plaats 1 : Rooryck Dieter

BSO : Plaats 6 : Zoete Aaron, Plaats 2 : Van de Sompele Kyanni, Plaats 1 : Vercaemer Nathan

FIRST LEGO League

Twee groepen uit 2 Ac hebben zich de voorbije weken weer voorbereid op de First Lego League. Één groepje werd afgevaardigd om deel te nemen aan de finale in Kortrijk. Deze heeft omwille van de omstandigheden niet daar plaats gevonden, maar ging volledig online door.

Onze groep behaalde opnieuw de eerste plaats op 22 (!) groepen. Ze scoorden trouwens de meeste punten met de robotwedstrijd. Na de vakantie worden beide bekers opgestuurd.

De Beneluxfinale op 17 april zal door de COVID-maatregelen enkel doorgaan voor basisscholen. Onze leerlingen (12+) mogen namelijk geen binnenactiviteiten doen met dit aantal mensen.
Heel spijtig dat het hier stopt, want wij geloven echt dat dit project ook daar hoge ogen zou gegooid hebben. 

Maar wij zijn ontzettend trots op Feie, Staf, Henri, Sander, Ozzy, Oscar en Gust. Zij hebben dat schitterend gedaan!

Vlaamse Wiskunde Olympiade

Woensdag 3 maart gingen 3 leerlingen uit IW/EM door naar de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. De eerste ronde was op 13/01. De wedstrijd gaat thuis online door...

Focus Aarde

Woensdag 7 oktober vond de Proclamatie van de Prijs Focus Aarde door de Koningin Paola Stichting en de Dirk Frimout Stichting plaats.

Die evalueert eindwerken van het TSO-, BSO- en KSO-onderwijs uit elk landsdeel.

Onze 3 teams kaapten de 1e, 3e en 4e plaats weg.

 

2019-2020

FIRST LEGO League

Zondag 24 november vond opnieuw de FIRST LEGO League plaats in Kortrijk. Dit jaar was het thema City Shapers. De leerlingen moesten een robot bouwen, deze presenteren aan een jury en hem op school programmeren zodat hij zo veel mogelijk missies kon uitvoeren in 2,5 minuten.

Ook moesten ze een project uitwerken waarbij ze zelf moesten nadenken hoe ze de steden en hun omgeving in de toekomst zien.

De leerlingen die onze school vertegenwoordigden waren Mathijs, Kyan, Yannick, Stan, Milan, Lars en Ferre uit 2IW. Ze deden mee onder de naam ‘Appartewijk’, verwijzend naar hun project. 

Dit team behaalde een beker voor beste robotprestatie, wat wil zeggen dat ze de meeste punten hebben behaald van alle ploegen (40 in totaal) tijdens het uitvoeren van de missies. Op de koop toe behaalden ze de eerste plaats over alles heen en mogen ze op zaterdag 25 januari meedoen aan de Beneluxfinale in Breda!

Focus Aarde

Twee groepen van 6IW vielen in de prijzen met hun projecten over de Water Inspecting Unit en Landing In Space. De prijzen werden overhandigd door koningin Paola en Dirk Frimout zelf.

 

2018-2019

Houtproef

 Op de West-Vlaamse prijsuitreiking van de houtproef mochten 4 van de 5 leerlingen uit 4HT én 8 van de 9 leerlingen uit 4HB een prijs in ontvangst nemen na hun meer dan geslaagde houtproef. Proficiat!!

Technoboost

Vandaag viel onze school met een project van Jarno Vanruymbeke en Céline Barra (5IW) op Technoboost terug in de prijzen. Met dit project (Parquet delivery machine) vielen de leerlingen al in de prijzen op de WetenschapsExpo in Brussel waardoor ze een reis naar China in de wacht konden slepen.

Deze keer leverde het project (1ste in de categorie Innovatie) een waardebon op van 1 300 euro geschonken door de firma Beckhoff, die binnen de afdelingen IW/EM goed zal besteed worden voor automatisatiecomponenten.

Proficiat aan de leerlingen en begeleidende leerkrachten van dit project.

WetenschapsExpo

Ook dit jaar viel het VTI terug massaal in de prijzen op de WetenschapsExpo.

Van harte proficiat aan de leerlingen van 3EM, 3IW en 5IW en alle personeelsleden die hun schouders onder deze projecten hebben gezet.

Sommige leerlingen mogen alvast beginnen Chinees te leren.

De juryleden en het publiek spraken vol lof over de negen deelnemende projecten van onze leerlingen.
Dit zijn de binnengehaalde prijzen!!!:

🥇😱eerste prijs voor 'INTERWEST' uit 5IW!: Deelname aan de China Adolescents Science and Technology Innovation Contest in Macao in China!!!

🥉3de prijs voor 'de altijd zichtbare en warme fiets' uit 3EM

🥉3de prijs voor 'regenpijpenergie' uit 3IW

Deze beide groepen krijgen gratis toegangstickets voor de rondleiding A SPACE ODISSEY georganiseerd door Eurospace Center in Redu.

Wiskundeolympiade

9 leerlingen uit 3 tem 6 IW/EM gaan door naar de volgende ronde van de wiskundeolympiade!

Proficiat

FIRST LEGO League

Onze twee teams uit 2IW deden het weer goed op de FIRST LEGO League gisteren op de campus vives in Kortrijk.

Het team delta star haalde zelfs twee prijzen:

  • De robotprestatie-prijs: ze haalden het meeste punten op de wedstrijdmat.
  • Met hun robot haalden ze ook de prijs voor strategie en innovatie.

Proficiat!!!