Campus Engineering Veurne...

... een kwaliteitsvolle school die je talenten alle kansen geeft

... een moderne school die steeds vernieuwt

... een stimulerende school die uitdaagt en ondersteunt

... een warme school waar leerlingen samen met hun leerkrachten een boeiend avontuur beleven

5HB/HT bouwt en plaatst mezzanine in kleuterschool

In de Kleuterschool 't Regenboogje te Veurne werd een mezzanine geplaatst door de leerlingen van de afdelingen Hout.

Deze mezzanine werd vorig schooljaar op school uitgetekend, voorbereid en gemaakt in de lessen van de klas 5HB. Nu werd die eindelijk in het juiste lokaal geplaatst door de leerlingen van 5HT. Het was een hele klus. Zo was de veiligheid van de kleuters een rode draad doorheen de opdracht. Het is een mooi en geslaagd project geworden. We zijn fier op het resultaat.

Uitstap 5IW naar Hogeschool VIVES

Dinsdag 16 november zijn de leerlingen van 5IW op bezoek geweest bij Vives Brugge om informatie en inspiratie op te doen voor hun Steam-projecten. Dit jaar behandelen ze de thema’s luchtkwaliteit, materiaaleigenschappen van 3D-geprinte structuren en hernieuwbare windmolentechnologie. Op de planning stond een uitleg omtrent de trekproef. Materiaaleigenschappen van staal en verschillende soorten kunststof werden door de leerlingen gemeten. Ook een eigen 3D-geprint onderdeel werd getest. Vervolgens gingen we op bezoek naar de afdeling Elektriciteit waar we uitleg kregen omtrent de technologie rond windmolens. De leerlingen gingen daarna aan de slag om de prestaties van een microwindmolen op te meten in een windtunnel. Het was een leerrijke uitstap die heel wat vraagtekens heeft weggenomen, maar er ook wat nieuwe heeft bijgegeven.

Dankzij de steun van RTC ook te volgen op Facebook

 

 

6IW maakt spellen voor mensen met dementie

In september hebben wij, leerlingen van 6IW, de rusthuizen Sint Anna in Bulskamp en Ter Linden in Veurne bezocht. We hebben de ActivTable en BeleefTV uitgetest. We hebben enkele spelletjes gespeeld op die tafels. We deden dit als start van onze GIP. Het doel van onze GIP is om spellen te maken en aan te passen voor mensen met dementie en mensen die in een rusthuis wonen. Daarmee kunnen ze dan plezier maken en herinneringen ophalen. We zullen voor de ActivTable en de BeleefTV oude spellen aanpassen en ook nieuwe spellen maken.