excursies

De laatstejaars verkennen binnen- en buitenland

De oudsten van onze school maakten Namen en Durbuy "onveilig". Zowel sportieve, culturele, culinaire als religieuze activiteiten stonden op het programma.

6TSO ging naar Parijs en waren erg onder de indruk van 'de stad van de liefde'. Ze bezochten er de Eifeltoren, verschillende musea en het voetbalstadium.

Onze 6 BSO'ers reisden af naar Marseille. Een bezoek aan het voetbalstadium, een stevige bergwandeling en een verfrissende duik in de Middellandse Zee konden niet ontbreken op hun programma.

De 6 IW/EM'ers gingen op meerdaagse uitstap naar Rome. De prachtige architecturale gebouwen, de historische plekjes en het gezelschap maakten de reis onvergetelijk.

De eerstes op cultuurdriedaagse

Na wekenlange voorbereiding was het vorige week maandag eindelijk zover! Cultuurdriedaagse in "Het Gentse" voor de leerlingen van het eerste jaar!

Het mooie, drukke en gevarieerde programma zorgde ervoor dat de leerlingen konden proeven van natuur, cultuur en elkaar. Want ook al zitten ze maanden in dezelfde klas of op dezelfde speelplaats, dag en nacht alles delen is nog wat anders. Tijdens wandelingen, teamwork en sport was er ruim de tijd om klasgenoten, leeftijdsgenoten en zelfs leerkrachten op een andere manier te leren kennen. Luid, moe, heel tevreden en met een lading nieuwe ervaringen keerden de eerste jaartjes voldaan terug naar huis.

6EM en 6IW ontdekten Rome

Door de covid- en brexitperikelen moest 6IWEM dit jaar Londen loslaten.

Het werd een bezoek aan Rome,  de antieke parel die zich van zijn kleurrijkste en warmste kant liet zien.

7BSO in Krakau

Vorige week zijn de zevendejaars van Campus Engineering Veurne op studie uitstap naar Krakau geweest. Krakau is een prachtige stad waar zowel cultuur, natuur en sport hand in hand gaan. Een fietstocht door de stad is dan ook de manier bij uitstek om alle pareltjes te bezichtigen. Auschwitz en een bezoek aan de zoutmijnen mochten ook niet ontbreken op ons programma. Een topuitstap met een topgroep!

6 Technieken ging op studiereis naar Parijs

De klassen 6EIT, 6HT en 6MVT trokken voor de meerdaagse naar Parijs. Drie dagen om de vele bezienswaardigheden te ontdekken: de Eiffeltoren, het Louvre, de Champs Elysées … en nog zoveel meer. Paris, on reviendra!

5 EM en 6EM bezoeken de beurs Indumation

Vrijdag 20 mei brachten de leerlingen van 5 en 6EM een leerrijk bezoek aan Indumation in Kortrijk Xpo. De beurs Indumation is een tweejaarlijks beurs rond automatisatie en Industry4.0. In vier grote zalen konden de leerlingen kennis maken met alle leveranciers en producenten en met alle nieuwigheden in de automatisatiewereld. De vele nieuwe contacten en inzichten zullen hen ongetwijfeld kunnen helpen bij het afwerken van hun GIP.

5EI, 6EI en 7BIE bezoeken MNM what's nxt

Donderdag 12 mei bezochten we de technologiebeurs “MNM what’s nxt” in het BMCC te Brugge met de leerlingen van 5EI,6EI en 7BIE.
MNM What’s NXT is een technologiefestival én uniek belevingsevent georganiseerd door MNM, VRT, Radio 2, Voka West-Vlaanderen, Stad Brugge, POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen. De opzet? Jongeren laten zien en laten ervaren wat (de bloeiende en groeiende economie van) West-Vlaanderen hun te bieden heeft.

Leerkrachten houtbewerking op leerbezoek naar Noorwegen

Twee leerkrachten van de houtbewerking zijn in Noorwegen op zoek gegaan naar de mogelijkheid om buitenlandse stages te organiseren voor onze leerlingen. Hierbij werd het onderwijssysteem onder de loep genomen. Er werd vooral aandacht besteed aan de verschillende studiemogelijkheden, de accenten bij het evalueren en de manier waarop de studenten in verschillende stadia de stages doorlopen. Gesprekken met de directie, leerkrachten en leerlingen leerden ons vooral dat ze in Noorwegen heel doelgericht te werk gaan. Het leerproces heeft tot doel het vervaardigen van houten woningen die voldoen aan de meest recente wetgeving en gebouwd worden met de modernste technieken. Door de veelvuldigheid aan stagemomenten worden de leerlingen opgeleid tot volwaardige “carpenters” met heel veel praktijkervaring.