excursies

5 EM en 6EM bezoeken de beurs Indumation

Vrijdag 20 mei brachten de leerlingen van 5 en 6EM een leerrijk bezoek aan Indumation in Kortrijk Xpo. De beurs Indumation is een tweejaarlijks beurs rond automatisatie en Industry4.0. In vier grote zalen konden de leerlingen kennis maken met alle leveranciers en producenten en met alle nieuwigheden in de automatisatiewereld. De vele nieuwe contacten en inzichten zullen hen ongetwijfeld kunnen helpen bij het afwerken van hun GIP.

5EI, 6EI en 7BIE bezoeken MNM what's nxt

Donderdag 12 mei bezochten we de technologiebeurs “MNM what’s nxt” in het BMCC te Brugge met de leerlingen van 5EI,6EI en 7BIE.
MNM What’s NXT is een technologiefestival én uniek belevingsevent georganiseerd door MNM, VRT, Radio 2, Voka West-Vlaanderen, Stad Brugge, POM West-Vlaanderen en Provincie West-Vlaanderen. De opzet? Jongeren laten zien en laten ervaren wat (de bloeiende en groeiende economie van) West-Vlaanderen hun te bieden heeft.

Leerkrachten houtbewerking op leerbezoek naar Noorwegen

Twee leerkrachten van de houtbewerking zijn in Noorwegen op zoek gegaan naar de mogelijkheid om buitenlandse stages te organiseren voor onze leerlingen. Hierbij werd het onderwijssysteem onder de loep genomen. Er werd vooral aandacht besteed aan de verschillende studiemogelijkheden, de accenten bij het evalueren en de manier waarop de studenten in verschillende stadia de stages doorlopen. Gesprekken met de directie, leerkrachten en leerlingen leerden ons vooral dat ze in Noorwegen heel doelgericht te werk gaan. Het leerproces heeft tot doel het vervaardigen van houten woningen die voldoen aan de meest recente wetgeving en gebouwd worden met de modernste technieken. Door de veelvuldigheid aan stagemomenten worden de leerlingen opgeleid tot volwaardige “carpenters” met heel veel praktijkervaring.

5BSO op excursie naar Brussel en Natuurhistorisch museum

Op donderdag 25/11 bracht het 5de jaar BSO een bezoek aan het Natuurhistorisch museum te Brussel. Ze werden er ondergedompeld in het ontstaan van alle leven op de wereldbol en de evolutie van de mens. In de namiddag stond een zoektocht doorheen de stad gepland waarbij de leerlingen de belangrijkste gebouwen ontdekten.

Tweedaagse in Westouter

4BSO ging vorige week met de fiets op tweedaagse naar Westouter: 
* fantastische activiteiten bij Outside Travel: ✔️
* geweldige groepssfeer: ✔️

Meerdaagse studiereizen

Mei was traditioneel weer de maand van de meerdaagse studiereizen. Of het nu Londen, Parijs, Berlijn of gewoon in eigen land was, alle groepen hadden een boeiende, leerrijke/heerlijke uitstap!

4IW & 4EM op STEMdag in Technopolis

Op dinsdag 7 mei hadden de leerlingen van 4IW en 4EM een STEMdag in Technopolis.
In de voormiddag kregen ze een aantal vragen voorgeschoteld die ze proefondervindelijk moesten oplossen.
In de namiddag namen ze deel aan de workshop 'Van papier tot bio-ethanol'. Met zelfgemaakte brandstof vuurden ze op het einde van de workshop een raket af in de lucht. Een knallend einde dus!