Arno en Milan van 6IW stellen hun GIP voor "Walk together":

Wij zijn Arno en Milan van de klas 6IW. Voor onze GIP willen we dat blinden zelfstandig en veilig een wandeling kunnen maken door Veurne.  We doen dit aan de hand van geografische coördinaten en trillingen die aangeven wat de blinde moet doen (links, rechts, straat oversteken).

Vorig jaar startten enkele leerlingen dit project. We hebben dit jaar al veel werk verricht om het systeem van vorig jaar te verbeteren. We hebben enerzijds ervoor gezorgd dat het systeem veel mooier en gebruiksvriendelijker werd. We vervingen de trilmotortjes en de vele kabels door draadloze polsbandjes die we ter beschikking kregen van de Franse firma N-Vibe.

Anderzijds hebben we de wandeling door Veurne op punt gesteld. Hier hebben we onderzocht hoe de blinde op een zo'n veilig mogelijke manier de route kan afleggen en hebben we ervoor gezorgd dat de trilsignalen op tijd gegeven worden.
Enkele weken geleden hebben we de wandeling laten testen door Hilaire, een blinde man die we leerden kennen via Vrienden Der Blinden. Hij was al zeer tevreden over onze vorderingen.

Ook hebben we ervoor gezorgd dat het makkelijk is voor anderen om zelf een wandeling uit te stippelen via een eigen gemaakte online applicatie. Wanneer het bekomen bestand op de RPi geladen wordt kan dus heel eenvoudig een nieuw traject ingegeven worden.  Het is de bedoeling dat onze partners van het Erasmus+ project ook zo een wandeling kunnen maken in hun stad.