Lesgebonden

5EM volgt kunststofopleiding in Centexbel

5 EM trok naar Centexbel in Kortrijk voor een dagopleiding kunststoftechnologie. In de voormiddag konden ze in het labo kunststoffen mengen en inkleuren in voorgevormde mallen. In de namiddag gingen ze in de werkplaats aan de slag aan 5 verschillende machines om kunststofproducten te maken en leerden ze ook kunststof lassen. Een uiterst leerrijke ervaring voor de leerlingen!

5BSO op excursie naar Brussel en Natuurhistorisch museum

Op donderdag 25/11 bracht het 5de jaar BSO een bezoek aan het Natuurhistorisch museum te Brussel. Ze werden er ondergedompeld in het ontstaan van alle leven op de wereldbol en de evolutie van de mens. In de namiddag stond een zoektocht doorheen de stad gepland waarbij de leerlingen de belangrijkste gebouwen ontdekten.

Eldom wandconvector ter waarde van € 185 geschonken door Dimeco.

Voor de bouw van een project in de afdeling elektriciteit werd een Eldom elektrische wandconvector van 2000W geschonken door Dimeco De convector zal gebruikt worden in een domoticaproject. Het project wordt gebruikt voor de verdere uitbouw van onze afdeling. De convector kan via WIFI worden bediend met app en is bedoeld om ruimtes tot 55 m3 op te warmen. We danken de firma voor hun steun.

5HB/HT bouwt en plaatst mezzanine in kleuterschool

In de Kleuterschool 't Regenboogje te Veurne werd een mezzanine geplaatst door de leerlingen van de afdelingen Hout.

Deze mezzanine werd vorig schooljaar op school uitgetekend, voorbereid en gemaakt in de lessen van de klas 5HB. Nu werd die eindelijk in het juiste lokaal geplaatst door de leerlingen van 5HT. Het was een hele klus. Zo was de veiligheid van de kleuters een rode draad doorheen de opdracht. Het is een mooi en geslaagd project geworden. We zijn fier op het resultaat.

Uitstap 5IW naar Hogeschool VIVES

Dinsdag 16 november zijn de leerlingen van 5IW op bezoek geweest bij Vives Brugge om informatie en inspiratie op te doen voor hun Steam-projecten. Dit jaar behandelen ze de thema’s luchtkwaliteit, materiaaleigenschappen van 3D-geprinte structuren en hernieuwbare windmolentechnologie. Op de planning stond een uitleg omtrent de trekproef. Materiaaleigenschappen van staal en verschillende soorten kunststof werden door de leerlingen gemeten. Ook een eigen 3D-geprint onderdeel werd getest. Vervolgens gingen we op bezoek naar de afdeling Elektriciteit waar we uitleg kregen omtrent de technologie rond windmolens. De leerlingen gingen daarna aan de slag om de prestaties van een microwindmolen op te meten in een windtunnel. Het was een leerrijke uitstap die heel wat vraagtekens heeft weggenomen, maar er ook wat nieuwe heeft bijgegeven.

Dankzij de steun van RTC ook te volgen op Facebook

 

 

6IW maakt spellen voor mensen met dementie

In september hebben wij, leerlingen van 6IW, de rusthuizen Sint Anna in Bulskamp en Ter Linden in Veurne bezocht. We hebben de ActivTable en BeleefTV uitgetest. We hebben enkele spelletjes gespeeld op die tafels. We deden dit als start van onze GIP. Het doel van onze GIP is om spellen te maken en aan te passen voor mensen met dementie en mensen die in een rusthuis wonen. Daarmee kunnen ze dan plezier maken en herinneringen ophalen. We zullen voor de ActivTable en de BeleefTV oude spellen aanpassen en ook nieuwe spellen maken.

5EM en 6EM volgen opleiding FAS-fabriek

De leerlingen van 5EM en 6EM kregen vorige week een korte opleiding FAS. Dit is een automatisch mini-productieproces waar de leerkrachten allerlei fouten in kunnen simuleren. Bedoeling is dat de leerlingen na de vakantie d.m.v. elektrische en pneumatische schema’s en PLC-programma’s de gesimuleerde fouten snel en doeltreffend leren opsporen. Deze FAS-module kunnen we enkele weken uitlenen dank zij de samenwerking met RTC-West Vlaanderen en Geysen Academy.

https://www.geysen.be/academy-nl

6EIT neemt deel aan VOLTA campusacties

De leerlingen van 6EIT namen deel aan de Volta camputsacties. Via verschillende workshops zij op hierdoor in contact met:
- de verschillende soorten beroepen als elektrotechnieker
- de mogelijkheden die er zijn om verder te studeren

Er was een show die op een ludieke manier werd aan elkaar gepraat met kleine sketches.