Samen op weg met mensen met een beperking

Wij zijn Wouter en Lotte uit het 6de industriële wetenschappen. Voor onze GIP gaan wij samen op weg met mensen met een beperking.

Als eerste stap realiseren wij een spel voor mensen met dementie in samenwerking met het WZC Sint-Anna. Hiervoor maken wij een tijdlijn van het Belgische koningshuis waarbij de bewoners foto’s bij de juiste data op de tijdslijn moeten plaatsen. De versie voor dit spel voor de Active Table (een tafel met touchscreen) was voor de kerstvakantie klaar en is al uitgetest door de bewoners! Op onze GIP verdediging kregen we feedback van een ergotherapeut van WZC Sint-Anna.

Nu willen wij dit spel aanpassen zodat het ook op twee tablets gespeeld kan worden zodat de bewoner van het woon- zorgcentrum kan samenspelen met hun familie of vrienden thuis. Indien we hierin slagen willen we ook spellen personaliseren en in een spel foto’s uit het leven van de bewoners gebruiken.

Als tweede onderdeel van onze GIP willen wij dove personen muziek laten beleven aan de hand van trillingen. Omdat wij moeilijk kunnen inschatten hoe het leven van een doof persoon eruit ziet gingen we ten rade bij de mensen zelf. Hiervoor hebben wij een enquête aan facebookgroepen voor doven doorgestuurd. Daarnaast hadden we een online meeting met de dovenschool Andrade in Portugal en werken wij samen met het conservatorio de Musica do Porto.