Wedstrijden

Campus Engineering Veurne kaapt opnieuw Prijs Focus Aarde weg

Voor het tweede jaar op rij wint onze school de Prijs Focus Aarde die wordt georganiseerd door de Stichting Koningin Paola en de Stichting Dirk Frimout. Jorrit Baert, Abel Devos en Robbe Leroy werkten het vorige schooljaar aan een project dat slechtzienden de kans moet geven om zelfstandig een wandeling langsheen het Veurnse cultuurhistorisch erfgoed te maken. Door middel van trilsignalen en geleid met een aangepaste en verbeterde GPS weet de slechtziende welke weg hij moet volgen, waar hij een straat moet oversteken, waar het zebrapad zich bevindt, enz … De leerlingen maakten ook 3D schaalmodellen om na te gaan welke de juiste verhoudingen zijn om in een later stadium het Veurnse cultuurhistorisch patrimonium tastbaar te maken voor slechtzienden. Na een verdediging voor de jury begin september ontvingen de leerlingen woensdag 6 oktober hun prijs uit handen van Prinses Claire en in aanwezigheid van Koningin Paola en Koning Albert. In samenwerking met de Stad Veurne en ondersteund met een provinciale subsidie voor “Flankerend Onderwijs” moet dit de komende jaren leiden tot een cultuurhistorische wandeling aangepast aan de noden van blinden, doven en rolstoelgebruikers.

Bekijk zeker onderstaand filmpje over het project: 
Hoofdprijs - Focus Aarde 2020-2021

Mooie prestaties op de Scholenveldloop

Heel wat van onze leerlingen deden mee aan de Scholenveldloop van woensdag 22 september. Deze ging door in het Vaubanpark in Veurne. Er werden mooie prestaties geleverd. Voor het eerste jaar haalde Vic Vanbleu (1Ab) een zilveren medaille. Voor het tweede jaar greep Warre Dhondt (2Ad) zelfs het goud!

Proficiat aan ALLE deelnemers! 

Meerdere leerlingen van 4HB en 4HT vallen in de prijzen tijdens de Vlaamse houtproef!

Vrijdag laatstleden vond de digitale prijsuitreiking plaats van de voorbije Vlaamse houtproef.

Zowel onze leerlingen van TSO als de leerlingen van BSO scoorden bijzonder goed!

Op bijhorende foto's zie je de laureaten (BSO en TSO) "blinken" met hun persoonlijke prijzen.

Een ferme proficiat, allemaal!!

TSO: Plaats 4 : Depicker Lennert, Plaats 2 : Pollet Tiebe, Plaats 1 : Rooryck Dieter

BSO : Plaats 6 : Zoete Aaron, Plaats 2 : Van de Sompele Kyanni, Plaats 1 : Vercaemer Nathan

4HB/HT neemt deel aan coronaproof HOUTPROEF

Donderdag 22 april vond bij ons op school de "houtproef" plaats voor 4HB/HT. Dat is een organisatie door de confederatie bouw, gebeurde volledig volgens de huidige coronamaatregelen en dus een beetje anders dan andere jaren.

2Ac wint regiofinale van de FIRST LEGO League!

Twee groepen uit 2 Ac hebben zich de voorbije weken weer voorbereid op de First Lego League. Één groepje werd afgevaardigd om deel te nemen aan de finale in Kortrijk. Deze heeft omwille van de omstandigheden niet daar plaats gevonden, maar ging volledig online door.

Onze groep behaalde opnieuw de eerste plaats op 22 (!) groepen. Ze scoorden trouwens de meeste punten met de robotwedstrijd. Na de vakantie worden beide bekers opgestuurd.

 

De Beneluxfinale op 17 april zal door de COVID-maatregelen enkel doorgaan voor basisscholen. Onze leerlingen (12+) mogen namelijk geen binnenactiviteiten doen met dit aantal mensen.
Heel spijtig dat het hier stopt, want wij geloven echt dat dit project ook daar hoge ogen zou gegooid hebben. 

Maar wij zijn ontzettend trots op Feie, Staf, Henri, Sander, Ozzy, Oscar en Gust. Zij hebben dat schitterend gedaan!

Vlaamse Wiskunde Olympiade

Woensdag 3 maart gingen 3 leerlingen uit IW/EM door naar de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. De eerste ronde was op 13/01. De wedstrijd gaat thuis online door...

We zijn benieuwd hoe Robbe Leroy (6IW), Rune Bultynck (4IW) en Lucas Platel (4IW) het hebben gedaan!

(Robbe ontbreekt op de foto.)

1ste, 3de én 4de prijs op Focus Aarde (6IW)

Woensdag 7 oktober vond de Proclamatie van de Prijs Focus Aarde door de Koningin Paola Stichting en de Dirk Frimout Stichting plaats.

Die evalueert eindwerken van het TSO-, BSO- en KSO-onderwijs uit elk landsdeel.

Onze 3 teams kaapten de 1e, 3e en 4e plaats weg.

FIRST LEGO LEAGUE in Breda, Nederland

Na winst op de regiofinale in Kortrijk trokken we dit weekend naar Breda voor de FIRST LEGO League Benelux -finale.
Na een spannende, nagelbijtende dag nemen we geen officiële prijzen mee naar huis. Wel een #wijzijnontzettendtrotsopjullieAward voor de vriendschap, samenwerking, steun aan elkaar en een megaproject die velen met verstomming sloeg.
LEVE APPARTEWIJK! 🏆🎖

First Lego League: 2IW wint in Kortrijk en stoot door naar Beneluxfinale in Breda

Vandaag vond opnieuw de FIRST LEGO League plaats in Kortrijk. Dit jaar was het thema City Shapers. De leerlingen moesten een robot bouwen, deze presenteren aan een jury en hem op school programmeren zodat hij zo veel mogelijk missies kon uitvoeren in 2,5 minuten.

Ook moesten ze een project uitwerken waarbij ze zelf moesten nadenken hoe ze de steden en hun omgeving in de toekomst zien.

De leerlingen die onze school vertegenwoordigden waren Mathijs, Kyan, Yannick, Stan, Milan, Lars en Ferre uit 2IW. Ze deden mee onder de naam ‘Appartewijk’, verwijzend naar hun project. 

Dit team behaalde een beker voor beste robotprestatie, wat wil zeggen dat ze de meeste punten hebben behaald van alle ploegen (40 in totaal) tijdens het uitvoeren van de missies. Op de koop toe behaalden ze de eerste plaats over alles heen en mogen ze op zaterdag 25 januari meedoen aan de Beneluxfinale in Breda!