Wedstrijden

Onze leerlingen van het 5e jaar lassenconstructie werden plechtig uitgenodigd om aan STEEL WARRIOR deel te nemen.

Hierbij moeten ze een constructie maken in staal die mooi en functioneel is. Ze moeten gebruik maken van al de kennis die ze de vorige jaren opdeden en dit jaar nog zullen opdoen.

Er moet rekening gehouden worden met het duurzaam karakter van de constructie en hun werk moet milieu- en/of mobiliteitsvriendelijk zijn.

Wat er gemaakt moet worden laat de organisatie volledig over aan de verbeelding van onze leerlingen. 

Heel veel succes Tibe, Siebe en Arjen!

We duimen voor jullie.

Voorstelling 5LC Campus Engineering: STEEL WARRIOR

 

De Prijs 'Focus Aarde'

De Prijs 'Focus Aarde' wordt sinds jaar en dag uitgereikt aan de beste proeven en groepsprojecten met de aarde, de ruimte of de relatie mens-aarde als onderwerp. Deze prijs loopt momenteel onder de vleugels van de Koningin Paola Stichting (eerder de Dirk Frimoutstichting) en zowat elk jaar halen meerdere eindwerken van Campus Engineering de eindselectie van de 10 beste eindwerken. Begin september volgt dan de mondelinge voorstelling en verdediging. Onze laatstejaarsleerlingen van vorig schooljaar moesten reeds hun project voorstellen aan een jury die bestaat uit vooraanstaande persoonlijkheden uit de wetenschappelijke wereld, de industrie en het onderwijs. Met de projecten 'Music for everyone', 'Play your brain' en 'City feeling' hopen we alvast weer in de prijzen te vallen.

Campus Engineering kaapte de voorbije 2 jaren de hoofdprijs weg!

Heel veel succes Hannah, Senne, Matthias, Mathijs, Thibault, Rune, Aeon, Seppe, Arno en Milan!

We duimen voor jullie.

Wiskunde kangoeroewedstrijd: de prijzen...

In maart namen alle leerlingen van de eerste graad deel aan de Wiskunde Kangoeroewedstrijd. Het is een wedstrijd die haar oorsprong kent in Australië, wat de naam verklaart. De wedstrijd wordt ondertussen wereldwijd georganiseerd en ook in Vlaanderen bestaat dit sinds 2009. Dit jaar deden er voor alle edities samen (1ste leerjaar t.e.m. 2de middelbaar) maar liefst 97 263 deel!

Onze school neemt ook elk jaar deel in de officiële periode. Vaak met mooie resultaten. 
Vorige week kwamen de officiële resultaten én de prijzen binnen. Liefst 10 leerlingen eindigden in de West-Vlaamse top 100! Dat op zich is een ferme proficiat waard, maar ook andere leerlingen kregen een prijs voor hun indivudele score. Het is beslist iets om mee te pronken!

2Ac en 2Ad beleven een schitterende BENELUX-finale op de First Lego League in Rotterdam!

Na enkele voorrondes in eigen regio en land, werden de leerlingen van 2Ac en 2Ad geselecteerd voor de BENELUX-finale in Rotterdam. Onder de noemer "Cargo Connect" moesten ze de toekomst van het transport uitvinden. 

Hun project "automatische laadpost" werd in Rotterdam op diverse niveau's beoordeeld. Zo moesten de leerlingen een reclamestand opzetten, werden ze door jury beoordeeld en moesten ze de bijhorende zelfontworpen robot een feilloos parcours laten afleggen. Er kwam heel wat stress bij kijken want 31 ploegen streden namelijk om de beste plaatsen.

Onze ploeg behaalde voor hun project zelf de 2de plaats alstublieft, en met hun robot haalden ze op 5 na de beste punten. Wij zijn ontzettend fier op deze prestatie. Een dikke proficiat, allemaal!

12 leerlingen van CEV vallen in de prijzen op de HOUTPROEF 2022

Op vrijdag 20 mei vond in de gebouwen van de Confederatie Bouw West-Vlaanderen in Kortrijk de prijsuitreiking van de houtproef 2022 West-Vlaanderen plaats.
12 leerlingen van onze houtafdeling (TSO/BSO) vielen in de prijzen. De beste leerling van onze school eindigde op de 8ste plaats.
Voor West-Vlaanderen deden 246 leerlingen uit 14 verschillende scholen mee.  Er werd een prijzenpot van maar liefst 7 500 euro (gereedschapssets, houtbewerkingsmachines, ...) uitgereikt.

Een dikke proficiat aan alle deelnemende leerlingen maar ook aan de leerkrachten die voor de leerlingen van deze editie van de houtproef terug een geslaagde dag en een unieke ervaring hebben gezorgd.

Succesvolle regiofinale First Lego League voor 2Ac en 2Ad!

Zaterdag 23 april namen twee groepen uit 2Ac en 2Ad deel aan de FIRST LEGO LEAGUE. De groep uit 2Ad had een project uitgewerkt om vrachtwagens automatisch te laden met het juiste graan. Ze kregen de eerste prijs voor beste innovatief project!

De groep uit 2Ac haalde het meeste punten tijdens de robotwedstrijd en kreeg dus de eerste prijs voor beste robotprestatie. Op de koop toe haalden ze de champions award. Dat houdt in dat ze de eerste plaats over alle groepen heen hebben behaald. Ze mogen naar de Belgische finale in Gent op 21 mei.

Een dikke proficiat en veel succes in Gent!

Luca Romagnani (2Ad) behaalt brons op STEM-Olympiade!

Zoals ieder jaar hebben de leerlingen van het eerste en het tweede jaar deelgenomen aan de STEM Olympiade.

De doelgroep is leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs met feeling voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp, wiskunde, kortom: STEM.

Bij de editie 2022 waren er maar liefst 32 125 leerlingen ingeschreven uit 262 scholen.
Luca Romagnani van het 2de jaar STEM & industriële wetenschappen behaalde een score van 120/128 waardoor hij bij de 64 beste deelnemers was van Vlaanderen.

Op zaterdag 26 maart namen de 64 finalisten het, op het Ministerie van Onderwijs te Brussel, tegen elkaar op voor een podiumplaats waar Luca een bronzen plaats behaalde!

Het was een boeiende en leerrijke ervaring. 
Een dikke proficiat aan Luca!

Campus Engineering Veurne kaapt opnieuw Prijs Focus Aarde weg

Voor het tweede jaar op rij wint onze school de Prijs Focus Aarde die wordt georganiseerd door de Stichting Koningin Paola en de Stichting Dirk Frimout. Jorrit Baert, Abel Devos en Robbe Leroy werkten het vorige schooljaar aan een project dat slechtzienden de kans moet geven om zelfstandig een wandeling langsheen het Veurnse cultuurhistorisch erfgoed te maken. Door middel van trilsignalen en geleid met een aangepaste en verbeterde GPS weet de slechtziende welke weg hij moet volgen, waar hij een straat moet oversteken, waar het zebrapad zich bevindt, enz … De leerlingen maakten ook 3D schaalmodellen om na te gaan welke de juiste verhoudingen zijn om in een later stadium het Veurnse cultuurhistorisch patrimonium tastbaar te maken voor slechtzienden. Na een verdediging voor de jury begin september ontvingen de leerlingen woensdag 6 oktober hun prijs uit handen van Prinses Claire en in aanwezigheid van Koningin Paola en Koning Albert. In samenwerking met de Stad Veurne en ondersteund met een provinciale subsidie voor “Flankerend Onderwijs” moet dit de komende jaren leiden tot een cultuurhistorische wandeling aangepast aan de noden van blinden, doven en rolstoelgebruikers.

Bekijk zeker onderstaand filmpje over het project: 
Hoofdprijs - Focus Aarde 2020-2021

Mooie prestaties op de Scholenveldloop

Heel wat van onze leerlingen deden mee aan de Scholenveldloop van woensdag 22 september. Deze ging door in het Vaubanpark in Veurne. Er werden mooie prestaties geleverd. Voor het eerste jaar haalde Vic Vanbleu (1Ab) een zilveren medaille. Voor het tweede jaar greep Warre Dhondt (2Ad) zelfs het goud!

Proficiat aan ALLE deelnemers! 

Meerdere leerlingen van 4HB en 4HT vallen in de prijzen tijdens de Vlaamse houtproef!

Vrijdag laatstleden vond de digitale prijsuitreiking plaats van de voorbije Vlaamse houtproef.

Zowel onze leerlingen van TSO als de leerlingen van BSO scoorden bijzonder goed!

Op bijhorende foto's zie je de laureaten (BSO en TSO) "blinken" met hun persoonlijke prijzen.

Een ferme proficiat, allemaal!!

TSO: Plaats 4 : Depicker Lennert, Plaats 2 : Pollet Tiebe, Plaats 1 : Rooryck Dieter

BSO : Plaats 6 : Zoete Aaron, Plaats 2 : Van de Sompele Kyanni, Plaats 1 : Vercaemer Nathan