Wedstrijden

WOODSKILLS

De leerlingen van 5HT en 5BSI uit de afdeling hout gaan de uitdaging aan om deel te nemen aan 2 wedstrijden onder de naam: WOOD SKILLS.

Dit is een nieuw en innovatief houtproject binnen de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Het bestaat uit verschillende challenges waaraan alle secundaire houtscholen in West- en Oost-Vlaanderen kunnen deelnemen. De opdrachten worden ontwikkeld door experten binnen hun vakgebied. Op die manier kunnen leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Met de challenges ‘design & produce’ en ‘think inside the box’ gaan onze leerlingen een uitdaging aan waar creativiteit, innovatie, circulariteit en duurzaamheid een grote rol spelen.

Voor de vakantie vond de Kick-off plaats en kregen de leerlingen uit 5HT en BSI online extra informatie over de wedstrijd en het wedstrijdreglement.

De eerste challenge is een peterbedrijf vinden die de leerlingen kan ondersteunen en meehelpen met het denkproces.

Benieuwd?

Wij ook!

Veel succes iedereen!

SteelWarriors

Vorige week werd het startschot gegeven voor de tweede editie van de schoolwedstrijd Steel Warriors.

Dit schooljaar nemen we deel met de leerlingen van het 5de lassen constructie.

We kregen alvast 'de box' toegestuurd met de wedstrijdopdracht, steel warrior drinkflessen voor de leerlingen en een lashelm van de partner ESAB.

Er nemen dit schooljaar 29 Belgische scholen deel. Aan alle scholen, leerlingen en leerkrachten veel succes en plezier tijdens deze leerrijke competitie!

5LC zijn echte STEELWARRIORS

Een hele dikke proficiat aan de leerlingen van 5LC! Ze mogen zich vanaf vandaag echte SteelWarriors noemen! Siebe, Thibe en Arjen werkten samen met meneer Jo Lesy en Xavier Lesschaeve een heel jaar lang aan hun project en behaalden heel terecht goud in de categorie techniek en wonnen ook de hoofdprijs van de wedstrijd!

Een hele dikke proficiat!!!

Houtproef voor de leerlingen van het vierde

De 'Houtproef' is al jaar en dag een vast gegeven binnen BUSO/BSO/TSO scholen waar de opleidingen hout of schrijnwerkerij worden onderwezen. Via de houtproef wordt het beroep van houtbewerker in het daglicht gezet en worden jongeren aangemoedigd om zich verder te verdiepen in de veelzijdigheden van het vak.

Tijdens de houtproef maakt elke leerling (onder toezicht van een afgevaardigde van Embuild) een werkstuk in massief hout en plaatmateriaal. Op het einde van de dag worden de afgewerkte werkstukken meegenomen voor een grondige beoordeling door een vakjury.

De leerlingen van onze campus scoorden weer ongelofelijk goed dit jaar!

Witse en Iben uit de klas 4HO en Mathis en Thibault uit 4HT mogen volgende week naar Sint-Niklaas omdat zij in de top 3 zaten van onze provincie. Daar wordt hun werkstuk opnieuw gejureerd maar nemen ze het nu op tegen leerlingen over heel Vlaanderen.

Een hele dikke proficiat aan alle leerlingen die deelnamen en aan de leerkrachten houtbewerking!

First LEGO League

De FIRST LEGO League Challenge uitdaging van dit jaar was SUPERPOWERED...

In de SUPERPOWERED uitdaging onderzoeken FIRST LEGO League teams waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt. Daarna kunnen ze hun superkrachtige creativiteit aan het werk zetten om te innoveren voor een betere energietoekomst.

Meer dan 220 deelnemende teams uit België en Luxemburg hebben hieraan deelgenomen.

De 22 beste teams hebben het zaterdag tegen elkaar opgenomen in de Belux Championshipfinale te Genk.

Een team leerlingen uit de klas 2A-STEM industriële wetenschappen waren bij de laatste 22 (wat al een mooie prestatie op zich was) en mochten de uitdaging aangaan om te strijden tegen de beste teams van België en Luxemburg.

Ze hebben met veel enthousiasme hun innovatief project voorgesteld aan de jury en behaalde een mooie 4de plaats in de robotwedstrijd.

Een dikke proficiat aan allen!

FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League kiest ieder seizoen een thema uit dat mensen over de hele wereld aangaat. Dit seizoen kozen ze voor SUPERPOWERED.

In de SUPERPOWERED uitdaging onderzoeken FIRST LEGO League teams waar energie vandaan komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt. De teams moeten hun superkrachtige creativiteit aan het werk zetten om te innoveren voor een betere energietoekomst.

Samen met 21 andere teams hebben onze leerlingen van het 2de jaar STEM – industriële wetenschappen afgelopen zondag tijdens de regiofinale te Kortrijk hun innovatief project en de bijhorende robotwedstrijd moeten voorstellen. Dit deden ze met glans!! De jury was erg onder de indruk van onze beide teams die dan ook verschillende prijzen binnenhaalden.

Champion’s Award 1ste plaats beste team over alle disciplines (innovatief project en robotwedstrijd) heen. Robot Performance (robotwedstrijd) 1ste en 2de plaats.

Een hele dikke proficiat!

Bedankt Meneer Frederick D'alleine en meneer Bruno De Wyngaert!

Onze leerlingen van het 5e jaar lassenconstructie werden plechtig uitgenodigd om aan STEEL WARRIOR deel te nemen.

Hierbij moeten ze een constructie maken in staal die mooi en functioneel is. Ze moeten gebruik maken van al de kennis die ze de vorige jaren opdeden en dit jaar nog zullen opdoen.

Er moet rekening gehouden worden met het duurzaam karakter van de constructie en hun werk moet milieu- en/of mobiliteitsvriendelijk zijn.

Wat er gemaakt moet worden laat de organisatie volledig over aan de verbeelding van onze leerlingen. 

Heel veel succes Tibe, Siebe en Arjen!

We duimen voor jullie.

Voorstelling 5LC Campus Engineering: STEEL WARRIOR

 

De Prijs 'Focus Aarde'

De Prijs 'Focus Aarde' wordt sinds jaar en dag uitgereikt aan de beste proeven en groepsprojecten met de aarde, de ruimte of de relatie mens-aarde als onderwerp. Deze prijs loopt momenteel onder de vleugels van de Koningin Paola Stichting (eerder de Dirk Frimoutstichting) en zowat elk jaar halen meerdere eindwerken van Campus Engineering de eindselectie van de 10 beste eindwerken. Begin september volgt dan de mondelinge voorstelling en verdediging. Onze laatstejaarsleerlingen van vorig schooljaar moesten reeds hun project voorstellen aan een jury die bestaat uit vooraanstaande persoonlijkheden uit de wetenschappelijke wereld, de industrie en het onderwijs. Met de projecten 'Music for everyone', 'Play your brain' en 'City feeling' hopen we alvast weer in de prijzen te vallen.

Campus Engineering kaapte de voorbije 2 jaren de hoofdprijs weg!

Heel veel succes Hannah, Senne, Matthias, Mathijs, Thibault, Rune, Aeon, Seppe, Arno en Milan!

We duimen voor jullie.

Wiskunde kangoeroewedstrijd: de prijzen...

In maart namen alle leerlingen van de eerste graad deel aan de Wiskunde Kangoeroewedstrijd. Het is een wedstrijd die haar oorsprong kent in Australië, wat de naam verklaart. De wedstrijd wordt ondertussen wereldwijd georganiseerd en ook in Vlaanderen bestaat dit sinds 2009. Dit jaar deden er voor alle edities samen (1ste leerjaar t.e.m. 2de middelbaar) maar liefst 97 263 deel!

Onze school neemt ook elk jaar deel in de officiële periode. Vaak met mooie resultaten. 
Vorige week kwamen de officiële resultaten én de prijzen binnen. Liefst 10 leerlingen eindigden in de West-Vlaamse top 100! Dat op zich is een ferme proficiat waard, maar ook andere leerlingen kregen een prijs voor hun indivudele score. Het is beslist iets om mee te pronken!

2Ac en 2Ad beleven een schitterende BENELUX-finale op de First Lego League in Rotterdam!

Na enkele voorrondes in eigen regio en land, werden de leerlingen van 2Ac en 2Ad geselecteerd voor de BENELUX-finale in Rotterdam. Onder de noemer "Cargo Connect" moesten ze de toekomst van het transport uitvinden. 

Hun project "automatische laadpost" werd in Rotterdam op diverse niveau's beoordeeld. Zo moesten de leerlingen een reclamestand opzetten, werden ze door jury beoordeeld en moesten ze de bijhorende zelfontworpen robot een feilloos parcours laten afleggen. Er kwam heel wat stress bij kijken want 31 ploegen streden namelijk om de beste plaatsen.

Onze ploeg behaalde voor hun project zelf de 2de plaats alstublieft, en met hun robot haalden ze op 5 na de beste punten. Wij zijn ontzettend fier op deze prestatie. Een dikke proficiat, allemaal!