1ste, 3de én 4de prijs op Focus Aarde (6IW)

Woensdag 7 oktober vond de Proclamatie van de Prijs Focus Aarde door de Koningin Paola Stichting en de Dirk Frimout Stichting plaats.

Die evalueert eindwerken van het TSO-, BSO- en KSO-onderwijs uit elk landsdeel.

Dit vond plaats in het Koninklijk Paleis in Brussel in aanwezigheid van Koningin Paola en Koning Albert.

3 teams van 3 leerlingen (6IW 2019-2020) hadden zich eerder al geplaatst voor de finale, met verdediging voor een jury aan UGent.

En nu kwamen we te weten dat dit een ongelooflijk succes is geworden.

Onze 3 teams kaapten de 1e, 3e en 4e plaats weg.

Die eerste plaats was voor het Team Weedbusters (bestaande uit Stijn Rooryck, Jelle Maes en Jarno Vanruymbeke) die artificiële intelligentie inschakelden om een robot te maken die het onderscheid kan maken tussen een gewas en onkruid en dat onkruid vervolgens ook mechanisch kan verwijderen.  Dit ten voordele van het milieu omdat er op die manier selectieve gewasbestrijding mogelijk wordt zonder het massaal inzetten van chemische middelen.

De 3” en 4e plaats werd weggekaapt door de teams ALC-Eiraper (Céline Barra, Liam Van Kerckhove en August Vansteenland) enerzijds en de Poultry Pick-Up Machine (Margaux Dedulle, Mathis Deschilder en Arthur Becelaere) anderzijds, allemaal leerlingen van het 6e jaar van de afdeling Industriële Wetenschappen van vorig schooljaar.  Deze prestatie werd gehonoreerd met een geldprijs voor zowel de leerlingen als de school.

Deze projecten werden gerealiseerd dankzij de steun van RTC West-Vlaanderen.

Via deze YouTube-link kan je het filmpje bekijken van het winnende eindwerk.

Van harte proficiat!!