5EM en 6EM krijgen een opleiding UR5-cobot

Woensdag 2 juni kregen de leerlingen van 5 en 6 elektromechanica een opleiding aangeboden in het programmeren van UR5-cobots. Dit zijn robots die met mensen kunnen samenwerken.

Drie ingenieurs van de firma Industrial Cobotics uit Haaltert installeerden vier oefenrobots in onze klas en hielpen onze EM-ers in het programmeren van de grijpers, de camera’s, de selectieknoppen, de veiligheidszones,… Ook Assa Abloy Nieuwpoort waar we al jaren nauw mee samenwerken leende ons hun UR5-cobot om in de eindwerken van onze zesdes te integreren.

Hartelijk dank aan beide firma’s voor hun begeleiding en de leerrijke samenwerking !

Hieronder vinden jullie enkele foto’s van de opleiding en filmpjes van de werkende cobot

Onze school is in rouw...

Onze school is in rouw...

Na een moedige maar onrechtvaardige strijd heeft Alex Delaunaij ons helaas verlaten.

Het is een hard afscheid voor onze hele school. Wij wensen zijn ouders, familie en vrienden heel veel sterkte in deze donkere dagen.

5EM en 5MVT: Kunststofopleiding in PlastIQ Kortrijk

Donderdag 6 mei trokken de leerlingen van 5EM en 5MVT naar PlastIQ in Kortrijk voor een dagopleiding rond kunststoffen.

Eerst konden de leerlingen in het labo thermoharders en elastomeren vermengen in voorgevormde mallen. De leerlingen bedienden daarna enkele splinternieuwe spuitgietmachines en maakten plastiekzakken op een blaasextrusie-machine. Ook het lassen van kunststoffen kregen de leerlingen onder de knie en tenslotte maakten ze de carrosserie van een modelbouw-Porsche op een thermovormer.

Deze praktische lesdag over alle soorten kunststoffen en alle mogelijke bewerkingen zal onze leerlingen nog lang bij blijven.

Sportdag in coronatijden, hoe zalig kan sporten zijn...!

Gaat het door, gaat het niet door?
Mag het, mag het niet?
Minister? Directeur? Preventie? L.O.-leerkrachten? "JAAAAA!"

Dank aan de sportleerkrachten om deze geslaagde dag te organiseren!

Sportdag met een mondmasker op, vreemd... En toch, dat masker kon de genietende gezichten niet verbergen!
Er zijn veel foto's, héél veel! Die moeten nog allemaal geordend worden. Maar hier zie je alvast een klein fotoverslagje van het eerste jaar.

 

4HB/HT neemt deel aan coronaproof HOUTPROEF

Donderdag 22 april vond bij ons op school de "houtproef" plaats voor 4HB/HT. Dat is een organisatie door de confederatie bouw, gebeurde volledig volgens de huidige coronamaatregelen en dus een beetje anders dan andere jaren.

2Ac wint regiofinale van de FIRST LEGO League!

Twee groepen uit 2 Ac hebben zich de voorbije weken weer voorbereid op de First Lego League. Één groepje werd afgevaardigd om deel te nemen aan de finale in Kortrijk. Deze heeft omwille van de omstandigheden niet daar plaats gevonden, maar ging volledig online door.

Onze groep behaalde opnieuw de eerste plaats op 22 (!) groepen. Ze scoorden trouwens de meeste punten met de robotwedstrijd. Na de vakantie worden beide bekers opgestuurd.

 

De Beneluxfinale op 17 april zal door de COVID-maatregelen enkel doorgaan voor basisscholen. Onze leerlingen (12+) mogen namelijk geen binnenactiviteiten doen met dit aantal mensen.
Heel spijtig dat het hier stopt, want wij geloven echt dat dit project ook daar hoge ogen zou gegooid hebben. 

Maar wij zijn ontzettend trots op Feie, Staf, Henri, Sander, Ozzy, Oscar en Gust. Zij hebben dat schitterend gedaan!

Onze school is in diepe rouw

Onze school is in rouw...

Na een lange, moedige strijd heeft Robbe Cambier ons helaas verlaten.

Het is een hard afscheid voor onze hele school. Wij wensen zijn ouders, broer, familie en vrienden heel veel sterkte in deze donkere dagen.

https://www.cornelisuitvaartzorg.be/.../rouwbrief_1287_1.pdf

Vlaamse Wiskunde Olympiade

Woensdag 3 maart gingen 3 leerlingen uit IW/EM door naar de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. De eerste ronde was op 13/01. De wedstrijd gaat thuis online door...

We zijn benieuwd hoe Robbe Leroy (6IW), Rune Bultynck (4IW) en Lucas Platel (4IW) het hebben gedaan!

(Robbe ontbreekt op de foto.)