Graag ontvangen wij u op maandag 1 mei op onze opencampusdag.

Neem een kijkje in onze verschillende afdelingen en laat u verwonderen door al de mooie projecten die onze leerlingen realiseren doorheen het jaar.

Mogelijkheid tot inschrijven verzekerd!

KLIK HIER OM TE ZIEN WAT U KUNT VERWACHTEN VAN ONZE CAMPUS!

En toen werd het stil...

Onze school en de afdeling houtbewerking werd getroffen door het plotse heengaan van een van onze dierbare collega’s.

We werden deze morgen op de hoogte gebracht van het plotse overlijden van theorie- en praktijkleerkracht houtbewerking de heer Geert Dumelie. De heer Dumelie overleed deze morgen bij een tragisch verkeersongeval in Koksijde.

We bieden de familie onze oprechte deelneming aan.

Woorden schieten hierbij tekort.

Onze leerlingen van het 5e jaar lassenconstructie werden plechtig uitgenodigd om aan STEEL WARRIOR deel te nemen.

Hierbij moeten ze een constructie maken in staal die mooi en functioneel is. Ze moeten gebruik maken van al de kennis die ze de vorige jaren opdeden en dit jaar nog zullen opdoen.

Er moet rekening gehouden worden met het duurzaam karakter van de constructie en hun werk moet milieu- en/of mobiliteitsvriendelijk zijn.

Wat er gemaakt moet worden laat de organisatie volledig over aan de verbeelding van onze leerlingen. 

Heel veel succes Tibe, Siebe en Arjen!

We duimen voor jullie.

Voorstelling 5LC Campus Engineering: STEEL WARRIOR

 

Sportdag

De meest sportieve dag van het jaar werd een heus festijn voor de leerlingen van Campus Engineering Veurne. Van strand- en zeesporten, rugby, boksen, schermen,... voor de oudsten tot bubbelbal, arrow tag, gekke fietsen, 5-kamp,... voor de jongsten.

 

 

De Prijs 'Focus Aarde'

De Prijs 'Focus Aarde' wordt sinds jaar en dag uitgereikt aan de beste proeven en groepsprojecten met de aarde, de ruimte of de relatie mens-aarde als onderwerp. Deze prijs loopt momenteel onder de vleugels van de Koningin Paola Stichting (eerder de Dirk Frimoutstichting) en zowat elk jaar halen meerdere eindwerken van Campus Engineering de eindselectie van de 10 beste eindwerken. Begin september volgt dan de mondelinge voorstelling en verdediging. Onze laatstejaarsleerlingen van vorig schooljaar moesten reeds hun project voorstellen aan een jury die bestaat uit vooraanstaande persoonlijkheden uit de wetenschappelijke wereld, de industrie en het onderwijs. Met de projecten 'Music for everyone', 'Play your brain' en 'City feeling' hopen we alvast weer in de prijzen te vallen.

Campus Engineering kaapte de voorbije 2 jaren de hoofdprijs weg!

Heel veel succes Hannah, Senne, Matthias, Mathijs, Thibault, Rune, Aeon, Seppe, Arno en Milan!

We duimen voor jullie.

Eerste schooldag

Wij vonden onze eerste schooldag alvast meer dan geslaagd!! 

Onze nieuwe leerlingen voelden zich meteen als visjes in het water. Via QR-codes gingen ze op zoek naar alle belangrijke plaatsen op school, via spelletjes leerden ze elkaar beter kennen en er ontstonden zelfs al mooie nieuwe vriendschappen. Verwennerij door de leerlingenraad met een pannenkoek en drankje kon ook niet ontbreken.

Proclamatie 2022

Traditiegetrouw zwaaien we onze leerlingen van het laatste jaar uit op 30 juni. Ook dit jaar was dit zo, al was de vormgeving wat aangepast.

Na een verwelkoming door de adjunct van de directeur, van Lukas Druwé (vertegenwoordiger van de leerlingen) en van de directeur werden de 3 afzwaaiende medewerkers van de leerlingenraad in de bloemetjes gezet voor hun immense inzet de voorbije jaren.

Een terugblik op de schoolcarrière (PPT) zorgde voor zowel genante en grappige momenten.

Uiteindelijk kon de echte proclamatie van alle geslaagden beginnen. Elke afstuderende leerling werd even in de spotlight geplaatst waarna voor elke klas de beste GIP werd beloond met een "gouden pluim". 

Na de bekendmaking van de laureaten die werden gefeliciteerd door de schepen van Onderwijs was het tijd voor het "hoedjesmoment", het rapport en een goede babbel tijdens de receptie.

Proficiat aan alle afgestudeerden!

Leerlingen 7BFL krijgen 4 sterren externe audit

Vorige week was er voor de leerlingen van 7BFL een externe audit door het Belgisch instituut voor lastechnieken.

De leerlingen van 7BFL werden bevraagd over hun kennis van de laskwaliteitsnorm EN 1090-1.

De auditeur was zeer positief en kende vier sterren toe voor de kennis en vaardigheden bij het gebruik van de laskwaliteitsnorm binnen onze school.

Een dikke proficiat aan de leerlingen van het 7de jaar lastechnieken. 

 

Twee transportbanden met sturing geschonken door TE Connectivity Belgium BV

Voor de verdere uitbouw van de afdeling elektriciteit kregen we twee transportbanden, inclusief stuurkast, geschonken door TE Connectivity Belgium BV. De transportbanden zullen worden gebruikt in twee proefopstellingen waar leerlingen de verschillende motorschakelingen zullen aanleren. We kunnen de installatie nog verder uitbreiden door gebruik te maken van de aanwezige sensoren en de pneumatische elementen. Bij Connectivity Belgium BV te Oostkamp ontwikkelt men elektromechanische componenten voor de automobielsector (o.a. connectoren en inductieve systemen voor toepassingen in de auto-elektronica). Zo maken ze o.a. de behuizing van de ABS/ESP-regeling in een auto, wheel speed sensoren, een waterpomp stator, onderdelen voor stuurbekrachtigingsystemen, ... We danken TE Connectivity Belgium BV, Koen Vanryckeghem, Karen Blancke, Els Callemein en Rik Baeckelandt voor hun materiële steun, RTC- West- Vlaanderen voor het leggen van contacten en Scholengroep Sint- Rembert voor de praktische schikking en afhandeling.