Leerlingen 7BFL krijgen 4 sterren externe audit

Vorige week was er voor de leerlingen van 7BFL een externe audit door het Belgisch instituut voor lastechnieken.

De leerlingen van 7BFL werden bevraagd over hun kennis van de laskwaliteitsnorm EN 1090-1.

De auditeur was zeer positief en kende vier sterren toe voor de kennis en vaardigheden bij het gebruik van de laskwaliteitsnorm binnen onze school.

Een dikke proficiat aan de leerlingen van het 7de jaar lastechnieken. 

 

Twee transportbanden met sturing geschonken door TE Connectivity Belgium BV

Voor de verdere uitbouw van de afdeling elektriciteit kregen we twee transportbanden, inclusief stuurkast, geschonken door TE Connectivity Belgium BV. De transportbanden zullen worden gebruikt in twee proefopstellingen waar leerlingen de verschillende motorschakelingen zullen aanleren. We kunnen de installatie nog verder uitbreiden door gebruik te maken van de aanwezige sensoren en de pneumatische elementen. Bij Connectivity Belgium BV te Oostkamp ontwikkelt men elektromechanische componenten voor de automobielsector (o.a. connectoren en inductieve systemen voor toepassingen in de auto-elektronica). Zo maken ze o.a. de behuizing van de ABS/ESP-regeling in een auto, wheel speed sensoren, een waterpomp stator, onderdelen voor stuurbekrachtigingsystemen, ... We danken TE Connectivity Belgium BV, Koen Vanryckeghem, Karen Blancke, Els Callemein en Rik Baeckelandt voor hun materiële steun, RTC- West- Vlaanderen voor het leggen van contacten en Scholengroep Sint- Rembert voor de praktische schikking en afhandeling.

Workshop "Vluchten in Europa"

Op donderdag 16/06 volgden de leerlingen van het 5de jaar BSO een workshop rond het migratiebeleid in de Europese Unie. Aan de hand van een rollenspel leerden de leerlingen aan welke voorwaarden een vluchteling moet voldoen om toegelaten te worden tot de Europese Unie. In een tweede deel leerden de jongeren wat het spreidingsplan is en wat de gevolgen daarvan zijn.

Leerlingen 5EIT, 6EI en 6EIT bezoeken MELI

Op vrijdagsnamiddag 10 juni gingen we met een 14 leerlingen van de afdeling elektriciteit op bedrijfsbezoek naar het bedrijf "Meli".

Meli nv is uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Europa op het gebied van verwerking en verkoop van honing en honingproducten. De fabriek in Veurne is één van de meest geavanceerde in Europa wat betreft afvaltechnologie. Met een team van een 50-tal gemotiveerde medewerkers realiseerde het bedrijf de voorbije 10 jaar een grote groei.

We kregen uitleg van de plantmanager over de werking van de ganse fabriek, hoe de honing binnen komt van over de hele wereld, daarna verwerkt, gefilterd, en uiteindelijk gebotteld wordt. Het bedrijf zet sterk in op automatisatie en daarvan hebben we de vele machines aan het werk gezien en de techniek die erachter schuilt.

Na het bezoek kregen we nog een goed gevulde "goody bag" mee naar huis. Het werd een erg zoet, maar vooral leerrijk en geslaagd bezoek!

Vijf armaturen voor noodverlichting geschonken door ETAPLighting.

Voor de bouw van het project “noodverlichting” in de afdeling elektriciteit werden vijf noodverlichtingsaramturen geschonken door ETAPLighting. We kregen twee opbouwarmaturen van het type K1R, één armatuur van het type K2 light, een K1R212/3 armatuur en een één type voor aanduiding van vluchtwegen, inclusief pictogrammen. ETAP is een Belgisch bedrijf die energiezuinige, comfortabele en innovatieve verlichtingsoplossingen in professionele omgevingen ontwerpt, zoals voor kantoren, scholen, ziekenhuizen, maar ook winkels, magazijnen en industrieën. ETAP is gekend voor het ontwikkelen van verlichtingsystemen maar ook voor hun noodverlichting. We danken de firma voor hun bijdrage aan ons project.

Huurdersbingo (7BSO)

Op dinsdag 07/06 volgden de 7de jaars BSO een workshop rond huren en alle reglementering die eraan te pas komt. De huurdersbond West-Vlaanderen gaf de leerlingen tips en tricks om later mee aan de slag te gaan.

Alle leerlingen van 7BFL behalen hun lascertificaten na VDAB-opleiding

Vorige week zijn de leerlingen van 7BFL naar de VDAB Roeselare geweest om te oefenen op verschillende lasstanden en lasprocessen. De leerlingen kregen na vier dagen van opleiding de kans om op vrijdag voor lascertificaten te lassen. Ze hebben allemaal met succes de moeilijke proeven afgelegd en zo de belangrijke lascertificaten verdiend. 

Een dikke proficiat aan de vijf leerlingen van het zevende jaar lastechieken.

5EM en 5IW bezoeken ASSA ABLOY en MARELEC

Onlangs gingen de leerlingen van 5EM en 5IW kennis maken met de bedrijfsleiders van ASSA ABLOY en MARELEC in Nieuwpoort. Na een gesprek over ondernemen werden de bedrijven voorgesteld en kregen we een erg interessante rondleiding.

6EM en 6IW ontdekten Rome

Door de covid- en brexitperikelen moest 6IWEM dit jaar Londen loslaten.

Het werd een bezoek aan Rome,  de antieke parel die zich van zijn kleurrijkste en warmste kant liet zien.

Terugblik op de 50-dagen van onze laatste jaars

FEEST OP SCHOOL! De laatstejaars van Campus Engineering vierden hun 50-dagen. Ieder dag kwamen ze naar school verkleed in een ander thema. Van boeren tot casual chique tot strandkledij. Geen thema bleef gespaard. Met als kers op de taart en afsluiter van de week een zelf gekozen activiteit met de hele klas en klastitularis.