De klas 5HT ging deze week "veilig werken op hoogte" in het VTI van Roeselare. Constructiv organiseerde een theoretisch gedeelte in de voormiddag en een praktisch gedeelte in de namiddag. Voor het theoretisch gedeelte werd een proef afgenomen waarbij al onze leerlingen van 5HT slaagden. Door het slechte weer werd jammer genoeg maar één verdiep gemaakt. Dit was gelukkig voldoende voor de praktische kennis ervan.

Mooi gedaan 5HT!

De leerlingen van 5EMT gingen speciaal naar Kortrijk om kennis te maken met kunststoffen en hun verwerkingstechnieken. Hierbij werden alle aspecten rond kunststofverwerking belicht. De basisopleiding omvatte het werken met thermohardende materialen en demonstraties op verschillende kunststofverwerkende machines zoals spuitgieten, thermovormen en extruderen. Ook een kleine lasoefening kwam hier aan bod.

WOODSKILLS

De leerlingen van 5HT en 5BSI uit de afdeling hout gaan de uitdaging aan om deel te nemen aan 2 wedstrijden onder de naam: WOOD SKILLS.

Dit is een nieuw en innovatief houtproject binnen de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Het bestaat uit verschillende challenges waaraan alle secundaire houtscholen in West- en Oost-Vlaanderen kunnen deelnemen. De opdrachten worden ontwikkeld door experten binnen hun vakgebied. Op die manier kunnen leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Met de challenges ‘design & produce’ en ‘think inside the box’ gaan onze leerlingen een uitdaging aan waar creativiteit, innovatie, circulariteit en duurzaamheid een grote rol spelen.

Voor de vakantie vond de Kick-off plaats en kregen de leerlingen uit 5HT en BSI online extra informatie over de wedstrijd en het wedstrijdreglement.

De eerste challenge is een peterbedrijf vinden die de leerlingen kan ondersteunen en meehelpen met het denkproces.

Benieuwd?

Wij ook!

Veel succes iedereen!

SteelWarriors

Vorige week werd het startschot gegeven voor de tweede editie van de schoolwedstrijd Steel Warriors.

Dit schooljaar nemen we deel met de leerlingen van het 5de lassen constructie.

We kregen alvast 'de box' toegestuurd met de wedstrijdopdracht, steel warrior drinkflessen voor de leerlingen en een lashelm van de partner ESAB.

Er nemen dit schooljaar 29 Belgische scholen deel. Aan alle scholen, leerlingen en leerkrachten veel succes en plezier tijdens deze leerrijke competitie!

Campus Engineering Veurne gaat laatste internationaal projectjaar in

Sinds 1 november 2021 werken 8 scholen uit België, Griekenland, Italië, Portugal, Slovenië en Zweden samen in een project met de titel "How special are your needs? Can we help? STEAM for an inclusive Europe." Campus Engineering Veurne coördineert het project.

Een eerste doel is om studenten, leerkrachten en zelfs het grote publiek bewust te maken van de problemen waarmee mensen met een beperking in het dagelijks leven worden geconfronteerd. Dit bewustzijn begint in het hart van het project met blinde en dove Portugese studenten als actieve deelnemers. Samen ontwikkelen leerlingen en docenten ook bordspellen die zo zijn aangepast dat iedereen ze kan spelen.

Met de technische scholen in dit project willen ze ook hun technische vaardigheden inzetten om actief op zoek te gaan naar technologische oplossingen die het dagelijks leven voor mensen met een beperking makkelijker of gewoon leuker kunnen maken, met een focus op mensen in een rolstoel en mensen met een visuele of auditieve beperking.

Van 9 tot 13 oktober bundelen studenten en leerkrachten van alle scholen hun krachten in Ljubljana (Slovenië) om te werken aan al deze onderwerpen.Ze zullen worden uitgedaagd om open te staan voor dagelijkse problemen waarmee mensen met een beperking worden geconfronteerd, ze zullen samen sporten met medestudenten met een beperking en ze zullen nagaan hoe beperkingenvriendelijk de stad Ljubljana is. Maar tegelijkertijd presenteren ze een wandelstok voor blinden die met behulp van een sensor voorkomt dat ze hun hoofd stoten tegen overhangende obstakels. Ze bespreken een VR-ervaring voor rusthuisbewoners waarmee ze beelden en geuren uit hun verleden kunnen ervaren. En ze zullen proberen een GPS-navigatiesysteem op te zetten dat een blinde persoon begeleidt tijdens een beperkingenvriendelijke wandeling door het centrum van Ljubljana.

Jannes, Laurens, Kobe, Stan en Jasper van Campus Engineering Veurne startten vanaf de eerste schooldag de voorbereiding en samenwerking met hun buitenlandse tegenhangers. Volgende week doen ze mee aan deze Sloveense challenge. Onze school hoopt dat ze tegelijkertijd een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het project, nieuwe internationale vrienden zullen maken en de kans grijpen om te genieten van de Sloveense cultuur en traditie.

MATEXPO Kortrijk

Vandaag gingen onze leerlingen van het zesde en zevende jaar elektriciteit en auto naar MATEXPO te Kortrijk. MATEXPO begon als een kleine regionale beurs onder de kerktoren van Harelbeke en groeide uit tot een beurs die niet meer weg te denken is zelfs op Europees niveau. Het is een vaste waarde in de professionele bouwindustrie met ruim 13 ha machines voor wegenbouw, burgerlijke bouwkunde en bouwvoertuigen. Ook vind je er de meest recente toepassingen rond recyclage, milieu, reiniging en goederenbehandeling.