1e jaar A-stroom

Als je het getuigschrift basisonderwijs behaald hebt, dan start je in de A-stroom. In onze A-stroom zit je goed voor een stevig pakket Algemene vorming. Dit bereidt jou voor op de bovenbouw, dus op de tweede en de derde graad. In de A-stroom volg je het pakket basis of het pakket basis met verdieping. 

Met een plus-uur helpen we jou bij het leren leren, leren kiezen en leren leven. Je klassenleraar bouwt dit samen met jou en met jouw klasgenoten uit.

We vergeten de 2 o’s niet: observeren en oriënteren. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw talenten, interesses en mogelijkheden. Met de keuzepakketten van 1A en de basisopties van 2A zetten we hier extra op in. Zo bereiden we je voor om een goede keuze voor de bovenbouw te maken.

Lessentabel

 

Basis of Basis + verdieping

27
godsdienst 2
mens & samenleving 2
Nederlands 4
Frans 3
Engels 1
wiskunde 4
natuurwetenschappen 2
techniek 2
aardrijkskunde 2
geschiedenis 1
lichamelijke opvoeding 2
muziek 1
beeld 1
   
Plus-uur 1
   
Keuzepakketten 4

 

Keuzepakketten

Over onze 5 scholen heen kun je uit maar liefst 12 keuzepakketten kiezen. 

  • Je kunt kiezen uit fix en flex. Fix volg je het hele schooljaar. Flex volg je een half schooljaar.
  • Als je voor Klassieke talen kiest, dan wordt dit je enige keuzepakket. Je volgt dit het hele schooljaar 4 uur.
  • Als je voor Voeding & horeca kiest, dan wordt dit je enige keuzepakket. Je volgt dit het hele schooljaar 5 uur.
  • Als je voor andere keuzepakketten kiest, dan volg je die voor 2 uur, ofwel het hele schooljaar, ofwel een half schooljaar.

Keuzepakketten op campus engineering Veurne

STEM & IT

Hou je van een uitdaging en werk je graag met IT-tools? Wil je leren programmeren, een eigen app ontwerpen, een website bouwen, een eigen game ontwikkelen, …? Dan is STEM & IT een goede keuze voor jou. We denken eerst na over wat we willen maken, welk probleem we willen oplossen en hoe we dit zullen aanpakken. De LEGO Education Innovation Studio biedt hiervoor veel mogelijkheden. Iets voor denkers en doeners dus!


STEM & technieken

Ben je gebeten door techniek? Ga je het liefst verkennend aan de slag met materialen zoals hout, metaal en kunststof? Wil je ook iets bijleren over elektriciteit? Dan is STEM & technieken iets voor jou. Een pakket voor doeners die graag problemen aanpakken, zonder daarbij de theoretische achtergrond uit het oog te verliezen. Experimenteer je met ons mee?


STEM & Technologische wetenschappen

Ben je geboeid door industriële wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde? Schrikt probleemoplossend denken je niet af? Dan krijg je in STEM & technologische wetenschappen ruime kansen om jezelf uit te dagen, te onderzoeken, te ontdekken, te bouwen, te testen, te verbeteren, … In onze projecten start je altijd vanuit een probleemstelling of een onderzoeksvraag. Je wordt uitgedaagd om hiervoor een wetenschappelijke oplossing te bedenken. Geef jij ook je STEM aan wetenschappen?