Hout

3e & 4e jaar

Hout is een richting binnen de arbeidsmarktfinaliteit. Deze finaliteit bereidt leerlingen voor op graduaatsopleidingen en Se-n-Se opleidingen of de arbeidsmarkt.

Lessenrooster

 

3e jaar 4e jaar
Algemene vorming 14u 14u
godsdienst 2 2
Frans 1 1
Engels 1 1
lichamelijke opvoeding 2 2
maatschappelijke vorming 2 2
Nederlands 3 3
wiskunde 2 2
ICT 1 -
IDT (innovatieve digitale technologieën) - 1
 
hout 18u 18u

 

Hout is een technisch-praktische studierichting. De leerlingen maken kennis met massief hout, houtachtige plaatmaterialen, verspaningstechnologie en constructies. Ze maken gebruik van digitale technologieën om het technisch proces voor te bereiden en ontwikkelen technisch-operationele vaardigheden voor het machinaal realiseren van constructies en projecten in massief hout en houtachtige plaatmaterialen. Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en circulaire economie vormen een rode draad doorheen de studierichting.

Leerlingenprofiel
Je bent sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerf je basis-theoretische inzichten. Je leert binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en je bent in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Technische vaardigheden helpen je om tot realisaties in de praktijk te komen.

Je verdiept je in het realiseren van projecten in massief hout en houtachtige plaatmaterialen.